5 eerste date tips: Hoe je de eerste date tot een succes maakt!

De eerste date is altijd een bijzonder gegeven. Een vorm van zenuwen en spanning is hartstikke logisch bij een eerste date. Hoe ga je hier precies mee om? Enkele tips over hoe je dit aanpakt zijn altijd goed. In dit artikel lees je 5 eerste date tips: Hoe je de eerste date tot een succes maakt! Je gaat ontdekken wat voor kleding je moet dragen bij je eerste date, wat je moet zeggen en wat je vooral niet moet doen. Kortom; heel erg waardevol! De 5 eerste date tips.

5 eerste date tips: Hoe maak je dit tot een succes?

Nou, op deze manier!

 1. De basis van een connectie leggen
 2. Voorbereiding van je eerste date
 3. Wat je moet doen tijdens de eerste date
 4. Wat je vooral niet moet doen tijdens de eerste date
 5. Na de eerste date
Eerste dat tips

Tip 1: De basis van een connectie leggen voor de eerste date

In dit artikel ga je de beste informatie krijgen voor je eerste date. Wellicht het begin van een hele mooie toekomst. Of aan de andere kant, een complete deceptie. Tuurlijk zijn er veel factoren die invloed hebben en is een solide basis ook van belang. Daarom starten we hier ook mee. De fundatie van alles.

De kans op een succesvolle eerste date is véél groter wanneer je van tevoren eisen stelt aan het type persoon. Waarschijnlijk weet je van jezelf (ongeveer) waar je op valt en wat je aantrekt. Neem dit dan ook mee in je achterhoofd bij de begingesprekken via Whatsapp of Tinder. Voel je de echte match niet, ga dan ook niet mee op date. Verwacht je dan wel dat tijdens een date de vonk compleet overslaat? In veruit de meeste gevallen niet.

Kletst dus eerst een periode met diegene en leer hem/haar eerst beter kennen. Vind gemeenschappelijke interesses, maar ga daar nog niet té diep op in. Dit soort gesprekken zijn perfect voor een eerste date. De fundatie waar we het eerder over hadden, die leg je alvast. Je gaat zien dat door deze fundamentele interesses je gesprekken tijdens de eerste date al snel op gang komen.

TIP: Mensen hebben vaak de neiging om hele betogen over zichzelf te houden. Vooral mannen willen zichzelf verkopen door veel te praten en alle geweldige punten aan te kaarten. Beperk dit! Laat de andere vooral praten en stel daar geïnteresseerde vragen over!

Tip 2: Voorbereiding van je eerste date

Voorafgaand aan de eerste date is het gedrag van elk persoon verschillend. De één gaat er luchtig mee om en ziet het als een los uitje, waar de ander zich om alles druk kan maken. Eigenlijk is dit gedrag heel logisch. Hoe minder vaak je zoiets doet, des te spannender het is. Kalm aan! Het is alleen maar leuk om iemand beter te leren kennen.

Welke kleding moet je dragen bij je eerste date?
Hoewel het er natuurlijk van afhangt wat voor type persoon je bent, is het altijd beter om overdressed op pad te gaan. Niets is zo stom dan dat je met die afgetrapte sneakers en gat in je broek op komt dagen. Over schoenen gesproken… poets deze ter voorbereiding!
Mensen kijken altijd naar schoenen en geven hier (onbewust) een mening over die ze niet zomaar loslaten. Dus poets die witte sneakers nog even. Je hebt hier immers zelf invloed op!

Daarnaast is het verstandig om rustige kleuren aan te doen. Laat die schreeuwende gele sweater in de kast en kies voor bijvoorbeeld donkerblauw of donkergroen. Dit is nét wat anders dan zwart. Dit is overigens ook een prima kleur, maar je wil toch een beetje uniek zijn! Heb je ideeën nodig voor waar je heen kan gaan? Daar schreef Cosmopolitan iets over.

LEESTIP | Wat kan je voelen bij liefdesverdriet?

Tip 3: Wat je moet doen tijdens de eerste date

Oké, de voorbereiding is als het goed is nu helemaal in orde. We kunnen door naar de grote finale. Hoe je de eerste date tot een succes maakt! Hiervoor zijn een aantal psychologische dingen die (wellicht) goed voor je werken.

 • Laat je beste glimlach zien. Mensen houden van lachende, vrolijke mensen die positief in het leven staan. Een brede lach en blije uitstraling kan het effect hebben dat het overslaat op je date. Er ontstaat een goede sfeer en dit is natuurlijk wat je wil tijdens de eerste date.
 • Maak leuke grappen. Deze tip is vooral bedoeld voor mannen. Vrouwen houden er namelijk van dat mannen humor hebben en dates niet als een examen beschouwen om jezelf te bewijzen. Door leuke grapjes te maken, (pas op, aanvoelen van de situatie is wel een prioriteit), zorg je ervoor dat het gesprek luchtig wordt en dit maakt de date alleen maar leuker!
 • Stel open vragen aan je date. Door deze manier toe te passen zorg je ervoor dat je gesprek alle kanten op kan gaan. Het zorgt er met name voor dat je door kan vragen en niet in die gevreesde awkward stilte belandt.

Tip 4: Wat je niet moet doen tijdens de eerste date

Mensen zijn geneigd om zichzelf tijdens een date te bewijzen. Wat bedoelen we hier precies mee? Nou, precies dit:

 • Het is geen presentatie over jezelf. Wees dus niet degene die constant aan het woord is en het leukste, mooiste leventje heeft waar je date in de toekomst onderdeel van mag zijn. Nee, het is alleen maar onrealistisch. Het openstellen met kwetsbare aspecten is pas van waarde!
 • Gevoelige onderwerpen aanhalen. Hiermee bedoelen we vooral maatschappelijke kwesties. De zwarte pieten discussie over politieke standpunten kun je beter achterwege laten. De kans is namelijk aanwezig dat je anders over verschillende punten denkt en dit kan grote discussies tot gevolg hebben. De kans op een leuke date neemt hierdoor drastisch af. Met hoofdletter D.
 • Beperk je alcoholgebruik. Natuurlijk kan het fijn zijn om door middel van drank in een bepaalde stemming te komen bij de eerste date. En dit is ook prima! Er is alleen één maar en die voelde je al aankomen. Probeer dit wel enigszins te beperken. Ten eerste onthoudt je minder van je gesprekken en leer je je date minder goed kennen, wat zonde is. Daarnaast is het mogelijk dat je door alcohol lomp gedrag vertoont, minder goed uit je woorden komt en misschien de bekende dubbele tong krijgt. Minder charmant, toch?

Tip 5: Na de eerste date

Wauw, de eerste date zit erop! Dat viel toch wel mee? Vaak schets je van tevoren in je brein een beeld dat het superspannend is en dat je het maar lastig kan overleven. Met fatsoenlijke voorbereiding valt dit allemaal prima te relativeren. Met de 5 eerste date tips heb je hier in ieder geval een goed stappenplan voor. Maar, je bent er nog niet!

Na de eerste date is het verstandig om niet meteen een tweede date in te gaan plannen of á la minute een bericht naar hem/haar te sturen. Laat het simpelweg even rusten en gun de ander even de tijd om bij te komen. De kans is daarnaast ook aanwezig dat je zelf al een bericht krijgt, dit is allemaal een goed teken.
Het is aannemelijk dat je de persoon beter hebt leren kennen, maar nog lang niet uitgekletst bent. Misschien wil je die tweede date wel meteen. Hiervoor adviseert succesrelatie om een paar dagen te wachten met dit balletje opgooien. Je date heeft hierdoor te tijd om te reflecteren op jullie eerste date en zijn of haar houding te polsen. Het vragen naar een tweede date kan je bijvoorbeeld in een lopend gesprek opgooien door middel van een leuke aanhaker. Neem het allemaal niet te serieus en houdt het luchtig!

Eerste date tips

Succesrelatie wenst je ontzettend veel geluk in de liefde en de redactie hoopt je waardevolle informatie te hebben gegeven. Mocht je nog meer advies nodig hebben kun je altijd een reactie achter laten of andere artikelen van ons lezen. (We hebben er veel!)

Deze artikelen zijn allemaal te lezen via: Succesrelatie.nl!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.