Contact houden na een break up: Moet je dat wel doen?

Het liefst willen de meeste personen zo lang mogelijk contact houden na een break up met je ex-partner. Dit is heel begrijpelijk natuurlijk. Maar moet je dit wel willen? Als je heel rationeel naar deze vraag kijkt weet jij het antwoord stiekem ook wel. In de meeste gevallen is het contact houden na een break up trekken aan een dood paard.

Onderzoek: al je exen hebben overeenkomsten | FEM FEM

Het is erg makkelijk om medelijden met jezelf te creëren. Je voelt je al behoorlijk rot en contact houden met je ex lost dit rotte gevoel voor een paar seconden op. Door dit contact heb je tijdelijk het gevoel dat je opnieuw verbinding maakt met elkaar. Maar, is dit nou wel verstandig? Tuurlijk is de periode na een break up erg naar en frustrerend en moet je het jezelf ook niet te moeilijk maken. Helaas is het alleen niet het beste om contact te leggen met diegene die je een gebroken hart heeft bezorgd. In dit artikel lees je er alles over en praat je wel anders!

Contact in het kort

We geven je in dit artikel diverse informatie over wat je het beste kan doen. Contact houden na een break up of toch niet? Wat is nou verstandig om te doen? Voordat we je informeren over al deze dingen gaan we in het kort in op het brede begrip ‘contact’. Want, wat valt daar allemaal onder? Na een break up is het begrip nogal anders dan de standaard betekenis. Eigenlijk gelden er een aantal nieuwe regels om de liefdesverdriet sneller én beter te verwerken. Contact is hier een HEEL BELANGRIJK onderwerp bij. We herhalen het nog een keer voor je. HEEL BELANGRIJK!

Wat valt er onder contact na een breakup bijvoorbeeld:

  • Simpelweg het sturen van berichten naar je ex. Dit gaat om appjes, telefoontjes en dat soortgelijke dingen.
  • Het opzoeken van je ex op social media. Na een breakup zoek je waarschijnlijk telkens de socials op om te kijken wat ze allemaal aan het doen zijn. Na de relatiebreuk valt dit ook onder contact.
  • Het achterlaten van signalen, brieven of tekens.

Contact houden met ex: dit zegt je gevoel

Wij van succesrelatie.nl kennen het gevoel van een break up maar al te goed. Hoelang dit liefdesverdriet duurt is afhankelijk van veel elementen, waardoor contact houden of niet. Cosmopolitan onderzocht hoe lang dit gemiddeld duurt. Voor nu gaan we in op je gevoel. Geloof ons maar, wij kunnen precies voorspellen hoe je je voelt na de break up.

Je gevoel zegt: Contact houden met je ex!
Hoogstwaarschijnlijk is dit precies wat er in je omgaat. Dit komt omdat dit richting de vertrouwde omgeving voorheen aanvoelt. Door toenadering te zoeken met je ex ervaar je nieuwe verbinding. Althans, het is een schijnverbinding. De kans is namelijk groot dat jij potentie ziet in dit contact en dit is bij je oude geliefde niet het geval. Het kan eigenlijk alleen maar averechts werken.

Whatsapp is hier de grootste vijand in. Op het oog lijkt het sturen van een appje zo onschuldig en zou het prima kunnen. Echter, geeft dit hele andere signalen aan je ex.

Dit zijn gedachten die je ex kan ervaren als je ‘onschuldige’ appjes stuurt:

  • Hij/zij kan echt niet zonder mij
  • Wat een hopeloze man/vrouw
  • Wat zit er precies achter dit berichtje?

Dit zijn slechts een paar mogelijke gedachten, het gaat erom dat we je willen meegeven dat dit heel anders kan zijn dan je daadwerkelijk bedoelt.

Denk rationeel over contact houden

Rationeel denken is de perfect oplossing over dit onderwerp. Contact houden na een break up is ontzettend complex en hierbij is dit belangrijk om te doen. Maar wat bedoelen we hier precies mee? Laten we het je uitleggen.
Het beste wat je kan doen is om bij elke mogelijke handeling even uit te zoomen. Bekijk het van de zijlijn en ga na of dit wel verstandig is. Wat wil je er mee bereiken en gaat dit je voor de toekomst wel verder helpen.

Geen contact houden met je ex na een break up

In veruit de meeste gevallen is het niet verstandig om contact te houden met een ex. Je steekt er veel tijd en energie in en wat je er voor terugkrijgt is nihil. Hoewel je ex in het verleden veel van je heeft gehouden is er een goede reden dat het de relatie over is. Kortgezegd is contact houden na een break up niet verstandig.

Ex Echtscheiding Brieven - Gratis foto op Pixabay

Wat moet je wel doen na een break up?

Oké, we zijn er achter dat wanneer je zelf wilt groeien en met een goed gevoel uit deze break up wil komen je geen contact moet houden met je ex. Nu rest er nog één grote vraag. Hoe verwerk je het dan? Zijn er andere manieren om toch die leegte op te vullen? Het antwoord geeft je wellicht meer perspectief. Want, Succesrelatie heeft het uitgezocht en heeft diverse opties voor je die werken!

  • Daten met anderen
  • Leuke dingen doen met vrienden
  • Ontdek een nieuwe passie

Daten met anderen na een break up

Wij weten dat je niet staat te springen om met anderen te gaan daten. Toch zijn deze dingen wel erg effectief om uit een mindere periode te komen. Dit heeft een paar grote voordelen.

Ten eerste krijg je een beeld van wat voor andere vissen er in de zee zwemmen. Misschien is botste het toch wél met je ex en zijn anderen ook interessant voor je. Tijdens deze dates kom je erachter wat je precies wil en de kans is zeer aanwezig dat je die mensen leuk kan vinden. Sterker nog, misschien zijn ze nog wel leuker en vullen ze precies aan wat je mistte bij je ex.

Leuke dingen doen met vrienden

Vrienden zijn een grote factor in je geluk. Heb je de juiste mensen om je heen, zal je een stuk gelukkiger kunnen worden. Juist in een periode dat je je wat minder voelt is het ontzettend belangrijk om mensen om je heen te hebben. Ga bijvoorbeeld een avond borrelen of sporten. Alleen voor afleiding is het al perfect. Let er wel op dat je geen lange en diepe gesprekken over je break up gaat houden. Oftewel, geen contact houden na een break up en er op uit met je vrienden!

Ontdek een nieuwe passie

Misschien herken je het wel. In de periode van de break up heb je een ontzettende neiging om anderen dingen te doen die je normaal doet. Of het nou is om te laten zien dat je er wel bovenop bent gekomen of gewoon omdat een nieuwe periode van je leven is aangebroken; het is effectief om verandering door te voeren. Met het uitproberen en ontdekken van een passie/hobby creëer je een nieuwe jij. Door deze dingen te doen kan het er ook nog voor zorgen dat je ex bewondering voor je krijgt en nieuwe interesse krijgt.

LEESTIP: Lees hier hoor je in slechts 3 stappen je ex terug kan krijgen!

Eén antwoord op “Contact houden na een break up: Moet je dat wel doen?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.