3 stappen om je ex terug te krijgen en opnieuw voor je te winnen


Om je ex terug te krijgen moet je een aantal dingen kunnen doen. Los van een aantal stappen die je kan doen om je ex terug te krijgen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je op hetzelfde niveau als je ex gaat komen. Dit betekent dat je als een team communiceert en opnieuw een diepere band krijgt met je ex. Het is een proces van langzaam dingen opbouwen waardoor er een overduidelijke ontwikkeling in de relatie ontstaat. In dit artikel geef ik je 3 stappen die ervoor kunnen zorgen dat je een diepere connectie met je ex krijgt. Stappen om je ex terug te krijgen!

Hoewel er sommige platforms je vertellen dat je blindelings dit of dat moet doen, is het niet geheel verstandig om hier meteen vanuit te gaan. Elke situatie is anders en hier dien je dus goed naar te kijken. Er is niet één pad die je moet volgen om je ex terug te krijgen. Het verschilt en houdt hier dus rekening mee bij het terug winnen van je ex. Gelukkig zijn er wel een aantal stappen om je ex terug te krijgen.

Maar wat zijn dan die stappen om je ex terug te krijgen? En werken er ook dingen voor elk persoon? Gelukkig zijn er genoeg psychologische elementen die bij veel mensen overeenkomen. Het zijn aspecten die bij mensen in het algemeen redelijk hetzelfde zijn. Deze uitgangspunten zijn crucialer dan je denkt en vormen de basis voor een toekomstige relatie met je ex. Het is zeker mogelijk, maar het is belangrijk om te weten dat het een lang proces kan zijn. Het terugkrijgen van je ex gebeurd niet in 1 week en het is verstandig om ook verder te kijken. Succesrelatie.nl deelt graag de 3 stappen om je ex terug te krijgen.

3 stappen om je ex terug te krijgen zijn de volgende punten:

  • Stap 1 | Creëer een gelijk niveau tussen jou en je ex-partner
  • Stap 2 | Breng de connectie terug
  • Stap 3 | Implementeer het gelijke niveau met je ex en de connectie consistent in je leven

Zorg ervoor dat je ex op een gelijk niveau staat

Bij de stappen om je ex terug te krijgen moet je ten eerste denken aan het creëren van een gelijk niveau tussen jou en ex. Het klinkt misschien nog wat vaag, maar wij zijn er om het je uit te leggen. Wat bedoelen we precies met een ‘gelijk niveau’ die horen bij de stappen om je ex terug te krijgen? Eigenlijk is het best simpel.

Vanaf het moment dat de relatie is verbroken door de één kom je in een onwijs lastige situatie. Jij hebt een idee nog verder te willen leven met de partner, maar je partner heeft besloten geen toekomst samen te zien. Een verschil van visie en blik op de toekomst. Oftewel, jij en je ex-partner staan niet op dezelfde lijn.

Het komt vaak voor dat de gedumpte persoon allerlei acties gaat uitvoeren. Die persoon ziet de stappen om je ex terug te krijgen in sommige situaties verkeerd. Zo’n iemand kan zich daar compleet in vergissen, maar het gaat gelukkig ook vaak goed. Voorbeelden van domme acties zijn vooral wanhopig gedrag en smeken dat je ex je terug neemt. Compleet zinloos.

De kunst

Het is de kunst om je ex niet op de welbekende paddenstoel te zetten. Wanneer je dit doet zet je je ex op een hoger niveau en ga je je ook heel anders gedragen naar je ex. Het is een situatie waarbij je vooral in dienst staat van hij of zij, en dit willen we natuurlijk niet. We gaan voor een natuurlijke manier om je ex terug te krijgen. In principe moet juist je ex diegene zijn die jou terug moet nemen. Complex is het zeker, maar een breakup is ook niet zomaar wat.

stappen om je ex terug te krijgen

Door op hetzelfde niveau te communiceren en jezelf te zijn breng je al een vorm van diepere connectie met zich mee. Alles gaat een stuk makkelijker en de effecten gaan ook sneller zichtbaar zijn. De kerntaak om op hetzelfde niveau met je ex te komen is het vergroten van je emotionele aantrekkingskracht. En ja, dit klinkt ontzettend diepgaand. (Stiekem is dat het ook wel een beetje, maar je wil je ex toch terug?!).

In dit artikel leg ik je uitgebreid alles uit over deze aantrekkingskracht. In de basis is het vooral dat je minder affiniteit met je ex gaat tonen voor een bepaalde periode, waardoor je ex gaat realiseren wat hij of zij mist. Je gaat een goed leven lijden en verandering doorvoeren. Allerlei dingen die ervoor zorgen dat je zelfverzekerder wordt en minder behoefte hebt aan contact met je ex. En dát heb je weer nodig in dit proces.

Breng de connectie terug

Het bouwen aan de connectie is een erg belangrijkste stap. Het voordeel hiervan is dat het je voorheen al een keer is gelukt met een diepe connectie met je ex te krijgen. Na de breakup is er als het goed is geen of nauwelijks contact geweest, wat resulteert in een neutrale emotiegedachtegang. Dit is een positief iets wat positieve herinneringen en nostalgie naar boven kan brengen. De negatieve aspecten van de relatie gaan eerder weg en maakt ruimte voor de leukste dingen. Zo is het menselijk brein eenmaal opgebouwd.

Het begint allemaal langzaam door korte interacties. Je vraagt bijvoorbeeld advies over een bepaald onderwerp en vervolgens kun je hier een kort gesprek mee openen. Vervolgens kunnen er meningen doorheen vloeien en gaat het naar diepere onderwerpen. Let wel op dat je niet telkens over gevoelige kwesties begint. Dit brengt natuurlijk weer negatieve gedachten met zich mee. Je ex moet vooral positieve gevoelens bij jou krijgen.

Mocht je niet zo goed weten wat voor onderwerpen geschikt zijn om over te praten, en daar advies in willen? Gelukkig kunnen we je daar alvast mee helpen. Voorbeelden voor onderwerpen om te praten met je ex:
Werk, school
Games, sport
Roddelen over personen die jij en je ex kennen
TV shows en filmpjes

Dit soort dingen zijn allemaal erg goed om een fijne connectie met je ex te krijgen. Het zijn niet de meest standaard dingen en je kan er uiteraard verdiepingen in krijgen. Doe er af en toe een leuk grapje tussen en plaag vooral een beetje. Het zijn allemaal gemeenschappelijke dingen, maar niet per se gemeenschappelijke emotionele dingen. En dat willen we óók zeker krijgen.

Free photo: rope, knitting, heart, love, together, friendship, knot |  Hippopx

We willen graag een interactie van hoge kwaliteit. Communiceren op een direct emotioneel level is daar heel effectief in. Begin dus gesprekken over gedeelde ervaringen. Tuurlijk zijn er elementen in die ervaringen die verschillen, maar dat maakt het alleen maar goed! Het is een prachtige mogelijkheid om in te gaan op deze emotionele ervaringen en daar positiviteit in te stoppen. Breng er leuke optimistische verhalen in en simpelweg een fijne interactie!

Implementeer hetzelfde niveau en connectie consistent

Bij de stappen om je ex terug te krijgen gaan we planmatig te werk. Nu we zijn ingegaan op hoe je ervoor zorgt dat je niet langer opkijkt naar je ex en beide op hetzelfde niveau staat heb je de eerste stap gezet. Door dit aspect in je hersenen om te zetten in een gelijkwaardige houding tussen jou en je ex ben je aardig op weg. De tweede stap om je ex terug te krijgen weet je inmiddels ook. (Gelukkig ook hoe je het kan toepassen). De derde stap in dit proces is om deze 2 dingen consistent toe te passen. Pak het niveau en de connectie en ga hier altijd mee door.

Jij bent meer waard dan je misschien denkt op het moment. Je moet een prijs zijn. Niet alleen je ex.

Waarom is het zo belangrijk om dit lange tijd toe te passen?

De effectiviteit van deze stappen om je ex terug te krijgen is vooral afhankelijk van 1 sleutelwoord: Je ex moet opnieuw vertrouwen krijgen. Deze vertrouwdheid is het woord waar alle elementen van je ex terug krijgen in valt. Het is de basis van een gelukkige relatie en dit vertrouwen is tijdens het uitgaan met je ex partner hoe dan ook weggegaan. Of het nou vertrouwen in toekomst of een loyaliteitskwestie was, het ontbrak.

Het terug keren van vertrouwdheid bouw je dus door op 1 lijn te komen met je ex en de connectie consistent aan het maken bent. Wanneer je dit vertrouwen opnieuw aan het opbouwen bent ga je heel veel dingen ervaren. Het vreemdste van dit is het gedrag van je ex. Er gaan momenten komen dat je in de war raakt van zijn of haar gedrag.

1 Kijk niet gek op als je ex je antwoorden geeft met slechts 1 woord of zin
2 Het is veelvoorkomend dat je ex de ene keer interactief doet en de andere keer afstandelijk is.
3 Er kunnen veel gemixte berichten verzonden worden door je ex

Het is minder van belang óf je in de war raakt van deze berichten. Waarschijnlijker is wanneer je in de war raakt. Hoewel je nu voorbereid zal zijn is het op het daadwerkelijke moment ontzettend moeilijk om die situaties in perspectief te zetten. Als je gaat begrijpen dat dit gedrag niet gebaseerd is op jou als persoon en het ‘gebruiken’ van je, maar meer als vertrouwdheidsissue. Je ex moet in zo’n situatie dealen met het vertrouwen. Hij of zij moet zichzelf vertrouwen, jou als persoon natuurlijk en de gezamenlijke relatie hoe die is.

Het is de navigatie door de verschillende fases van het terug winnen van je ex en je werkt naar een gelukkige relatie. De specifieke dingen die voorkomen verschillen bij elk persoon en daar zit de creatieve invulling het in. Elke situatie is op die manier anders en spelen er andere aspecten.

De belangrijkste elementen bij het terug krijgen van je ex

Het is dus belangrijk om eerder genoemde elementen consistent vol te houden bij de stappen om je ex terug te krijgen op een goede manier in te vullen. Het is en blijft een lastig proces. Het is een emotionele rollercoaster en er gaan momenten zijn dat je er helemaal doorheen zit. Natuurlijk ook positieve momenten. (gelukkig maar). Het feit dat je dit artikel leest geeft al stappen van vooruitgang aan, en zou je altijd adviseren om nog meer artikelen van succesrelatie te lezen, voor uiteraard een succesvolle relatie.

Lees bijvoorbeeld dit artikel over waarom je ex je kan negeren en welke factoren daar bij spelen. Daarnaast is het altijd verstandig om boeken te lezen over mindset, psychologie van de mens als het over relaties gaat. (zoek bijvoorbeeld bol.com is door)

3 Antwoorden op “3 stappen om je ex terug te krijgen en opnieuw voor je te winnen”

  1. Het is nu drie weken dat wij uit elkaar zijn . verdriet heb ik zeker en tot nu toe hebben wij geen contact wij hadden geen ruzies helemaal niks .ineens zegt hij dat hij achter kwam dat hij niet aan toe is aan vaste relatie terwijl wij goeie klik hadden en deed alles samen .en hij zij hij moet eerst reine zijn met hem zelf en dat wat wij hadden echt was en dat het niet aan mij ligt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.