Heftig liefdesverdriet: hoe verwerk je dit verdriet?


Heftig Liefdesverdriet kan zo ongelofelijk veel pijn doen en doet je constant aan anderen dingen denken. Dit verdriet is heftig en hiervoor moet je de tijd geven om te verwerken. Er zijn verschillende dingen die je kan doen om liefdesverdriet te verwerken. Bij heftig liefdesverdriet ga je de connectie eerst loslaten met je ex en meer zelfrespect ontwikkelen. Koppel jezelf los en ga jezelf opnieuw vinden. De sleutel tot succes om heftig liefdesverdriet te verwerken.

heftig liefdesverdriet succesrelatie

Liefdesverdriet

Heftig liefdesverdriet is ontzettend moeilijk en sleurt je elke dag weer mee. Alle symptomen van liefdesverdriet kunnen je letterlijk opvreten, maar hoe verwerk je dit heftige liefdesverdriet? Wat zijn dingen die je kan doen om je weer gelukkig en blij te voelen? Succesrelatie.nl gaat het allemaal voor je op een rijtje zetten in dit artikel. Begin vandaag, en onthoud: het komt goed. Alles heeft tijd nodig. Dat is dus ook zeker het geval bij heftig liefdesverdriet. Deze periode ga je dit liefdesverdriet accepteren.

Ik ga je leren hoe je heftig liefdesverdriet verwerkt en weer 100% zelfrespect krijgt. Het begint allemaal bij jezelf!

De eerste stap

Ten eerste wil ik je graag meegeven dat je de eerste stap hebt genomen. Het feit dat je op dit artikel bent wil zeggen dat je actie wil ondernemen. Heftig liefdesverdriet is pijnlijk en dit verwerkingsproces kan lang duren. Je bent er waarschijnlijk helemaal zat van en het liefst wil je dit liefdesverdriet meteen oplossen (wie niet). Het zegt in ieder geval al heel veel dat je een andere gedachte hebt gekregen en verandering wil. Nu is het tijd om je de hulp te geven die je nodig hebt. Het is een mindset die je gaat helpen om heftig liefdesverdriet te verwerken en er bovenop te komen. De pijn die je ervaart is tijdelijk en

Het begint bij jezelf

Jij verdient het om bovenop heftig liefdesverdriet te komen en ook zeker het overzicht over de hele situatie te krijgen. Op de top van de berg staan en de lijntjes uit te zetten. Gelukkig is hier één belangrijk element nodig die dichtbij jezelf is. Namelijk: Je eigen persoon van binnen! Het is tijd om de connectie met je ex te verbreken en puur aan jezelf te denken. De ‘key’ in dit proces. Heftig liefdesverdriet ga je kunnen verwerken door in deze periode vooral aan jezelf te denken. En nee, dit is niet narcistisch!

Maar mijn plan is om ooit terug te kunnen komen bij mijn ex. Is het dan wel verstandig om compleet te ‘disconnecten’ van mijn ex? Het antwoord is volmonding JA. Maak je vooral geen zorgen daarom. De hoofdzakelijke stappen die je moet ondernemen zijn precies hetzelfde, en dat maakt het zo goed om te doen.

Je hebt in feite twee keuzes wat het gevolg is van je acties die je onderneemt.

Terug naar de basis

Om je pijnlijke, heftige liefdesverdriet te kunnen verwerken moeten we eerst terug naar de basis. De focus moet terug naar jezelf en dit kost tijd. De komende periode (of het nou een week, maand of jaar is) moet je op een nieuwe manier kijken naar

  • Wie je bent
  • Hoe je bent
  • Dingen die je jezelf te bieden hebt
  • Wat heb je je omgeving te bieden?
  • Verschillende dingen die je blij maken

In deze elementen moet je een nieuwe versie van jezelf worden. Evalueer vooral en bekijk waar je jezelf in kan verbeteren. Het start allemaal bij deze dingen en geeft je energie voor de toekomst. Focus op jezelf en ga een druk leven in waar je liefde van anderen ontvangt, geeft en deelt.

Al deze aspecten zorgen ervoor dat je weer 100% respect voor jezelf krijgt. Nu je heftig liefdesverdriet hebt klinkt dit wellicht ver weg en het is mogelijk dat je je bijvoorbeeld afvraagt hoe dit ooit mogelijk weer zal zijn. Het klinkt nogal enthousiast om dit zo ‘even’ voor elkaar te boxen. Dat is het ook zeker waar hoor. Maar ik denk dat ik je niet hoef te benadrukken wat het doel is. Schrijf bijvoorbeeld al deze vragen op en beantwoord ze voor jezelf. Al deze essentiële elementen geeft je een nieuw perspectief en gaan je beter laten voelen. Is het niet vandaag, dan morgen wel.

Verwerken van je gebroken hart

Dit gebroken hart en alle symptomen van heftig liefdesverdriet los je zelf op. Je hebt er geen anderen bij nodig. Ook kan je niet opnieuw in de relatie met je ex stappen die je lief hebt, als je jezelf niet lief hebt. Zorg er dus voor dat je blij bent met wie je bent, wat je doet en hoe je over dingen nadenkt. Dit gaat je heftige liefdesverdriet oplossen en hierdoor verwerk je je liefdesverdriet. En tuurlijk is het begrijpelijk dat je op dit moment kapot bent van liefdesverdriet.

Dingen gaan minder, je hebt nergens zin in en het liefst lig je de hele dag op bed. Maar dit gaat je niet helpen om je nieuwe zelf te worden. Op korte termijn kan het voorkomen en dat is niet erg, maar op langere termijn is dit niet meer de weg naar het succes. En dat is een succesvolle relatie of verwerking van je pijnlijke liefdesverdriet.

Geloof het of niet, maar je verwerkt heftig liefdesverdriet door als het ware een nieuwe verbinding te krijgen met jezelf. Een nieuwe gedachtegang ontwikkelen, een andere manier van doen en dat soort gerelateerde principes.

Mending a Broken Heart | Conceptual image combining a pair o… | Flickr

Verlies van jezelf

Het komt vaak voor dat je jezelf bent verloren in deze periode. Je bent niet helemaal jezelf en weet ook niet hoe je in bepaalde situaties moet handelen, waar het voorheen zo makkelijk was. Dat is natuurlijk lastig. Misschien kun je voor jezelf concluderen dat je jezelf hebt ‘verloren’. Je gaat deze pijn van je ex relatie oplossen door een echte detective uit te hangen en jezelf te vinden! (Niet je ex, daar ga je ten alle tijden niet naar op zoek). We hebben immers genoeg om aan te denken!

Natuurlijk gaan er momenten komen dat je om de tien minuten de social media van je ex in de gaten gaat houden en je emotioneel niet stabiel ben. Logisch, het is niet niks allemaal. Maar wat wel belangrijk is om te melden is dat dit niet de boventoon gaat voeren. Leg bijvoorbeeld regels met jezelf op dat je een kwartier per dag je echt rot mag voelen en emoties kan toelaten. Pinterestquotes zijn dan toegestaan en allerlei mogelijkheden waardoor je je even uitgelaten voelt. Na dit kwartier is het ook echt klaar. Dan pak je alles weer op en ga je werken aan jezelf! Het pad naar het succes. Of het nou met je ex zal zijn of zonder, je gaat het uiteindelijk oké vinden.

File:Love Yourself logo.png - Wikimedia Commons

Wat leren we hier allemaal van?

Het feit dat je actie hebt ondernomen hoe je dit heftige liefdesverdriet kan verwerken is al de eerste stap in de goede richting. Je bent dus al een stap voor op anderen die zichzelf opsluiten en de verkeerde dingen gaan doen. Daarnaast is het belangrijk om aan te geven dat dit hele proces tijd in beslag neemt. Het kan maanden duren voordat je het verdriet echt hebt verwerkt. Elk persoon pakt dit anders aan, afhankelijk van de situatie natuurlijk. Uiteindelijk gaat alles goed komen en ga je er zeker bovenop komen. Er zijn genoeg vissen in de zee! Een cliché wat altijd benadrukt mag worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.