Waarom negeert mijn ex mij? En wat kan je doen om dit te voorkomen?

Er kunnen veel redenen zijn waarom je ex berichten negeert. Het is mogelijk dat je nietszeggende berichten stuurt met weinig inhoud. Ook kan het zijn dat je te voorspelbaar bent en weinig varieert in gedrag. Je ex vindt het onbewust fijn om te praten met iemand die onverwachte acties en gedrag vertoond.

Waarom negeert mijn ex mij?

Op dit moment gaan er vast heel veel vragen door je hoofd. Compleet logisch natuurlijk. Je vraagt je af waarom je ex je negeert en niet gewoon je berichten beantwoorden. In de tussentijd stuur je misschien meer berichten. Maar nog steeds geen reactie. Wat is dit voor een gedrag van je ex? En waarom vertoont je ex zulk gedrag? Er gaan hoogstwaarschijnlijk zulke vragen in je hoofd om. Dit zijn vervelende momenten en het valt allang te prijzen dat je op zoek gaat naar de oplossing. En die kan er zeker zijn! Het is nu aan jou de taak om actief maar ook passief te zijn. Het communiceren met je ex kan onwijs lastig zijn en elke situatie is natuurlijk anders. Het klinkt wellicht als een cliché, maar realiseer dat er niet altijd één specifiek probleem hoeft te zijn.

Redenen waarom je ex je negeert

Er kunnen heel veel redenen zijn waarom je ex je tekstberichten of belpogingen negeert. In de gedachten van je ex gaan er ook heel veel verschillende dingen rond. Met name kort na een breakup met je ex zijn de emoties nog volop aanwezig en is de behoefte vanuit diegene die een eind aan de relatie heeft gemaakt niet zo enthousiast om te praten. Het is een periode dat je beter niets kan zeggen en simpelweg je ex met rust te laten. Dit werkt het allerbeste. Na een tijd lang geen contact te hebben gehad is de kans op reactie aanzienlijk hoger. Je ex zal je minder snel gaan negeren en welwillend tegenover een fijn gesprek zijn. Er is alleen één grote maar. Je ex gaat namelijk rekening houden met heel veel dingen.

Om te beginnen is je ex ook niet de domste. Een fijn gesprek hebben vindt iedereen leuk, maar je ex wil je ook zeker niet meteen het gevoel geven dat er een nieuwe relatie ontstaat en jullie meteen terug bij elkaar komen. Dit gaat hij of zij dus ook in communiceren laten merken. Er gaan momenten komen dat je ex wél interactief mee praat, en ook zeker momenten dat je ex je negeert. Waarschijnlijk zit jij nu in het laatste. Je hebt immers de moeite gedaan om onderzoek te doen naar dit fenomeen. Het is zeker mogelijk om je kansen op antwoorden te vergroten. Nieuwsgierigheid werkt hier goed.

Eigenlijk is er één basisantwoord die bij velen mensen ingevuld kunnen worden als je ex je negeert. Hoofdzakelijk zijn de contactpogingen van jou niet interessant genoeg. Gelukkig zijn hier ook genoeg tips voor. Maar, voordat ik je tips geef over dit onderwerp wil ik je graag meegeven dat je NIET, maar dan ook NIET uitbarst naar je ex als ze niet op jou reageren. Wanneer je dit wel doet, ruïneer je de meeste mogelijkheden en openingen voor een fijn gesprek met je ex.

BELANGRIJK: Blijf niet constant berichten sturen

Het klinkt misschien een slecht excuus, maar je ex kan ook gewoon druk bezig zijn. Het is niet een goed moment om op de berichten van jou te antwoorden en laten er wat tijd over gaan. Ook wanneer je ziet dat iemand online is kan dit nog steeds het geval zijn!

waarom negeert mijn ex mij succesrelatie

Het is erg belangrijk om niet constant berichten te sturen. Hoewel het enorm makkelijk is om na het negeren in je emoties te schieten en er nog een berichtje overheen te sturen, moet je het simpelweg niet doen. Dat ene belletje dus ook niet. Het gaat je niet helpen en je komt er alleen maar wanhopig mee over. Het beste advies in deze situatie is om te stoppen met communiceren voor in ieder geval een week. Ja, een week. Ik snap dat dit als een eeuw klinkt, maar de kans is groot dat je ex in de tussentijd een bericht naar jou heeft gestuurd. Wacht simpelweg een tijdje.

Wat kan je doen om te voorkomen dat je ex je negeert?

Los van het feit dat het belangrijk is wat je precies naar je ex stuurt, is het ook goed om te kijken via welke weg je dit doet en welke juist niet. Is je ex bijvoorbeeld een persoon die vaak aan de telefoon zit of communiceert hij of zij liever via tekstberichten? Kies wat comfortabel is en dit vergroot al de kans dat je ex je niet gaat negeren.

Er is een grote kans dat je ex je negeert omdat je het verkeerde bericht stuurt. Dit is het zogeheten ‘nietszeggende bericht’

Nietszeggend bericht

Deze nietszeggende berichten zijn in de meeste gevallen de boosdoeners. Dit komt doordat het niet aanspoort om op je te reageren. Over het algemeen zijn het saaie berichten waarbij je weinig toegevoegde waarde meegeeft. Dit willen we natuurlijk voorkomen als je wilt dat je ex je niet meer gaat negeren.
Om je uit de brand te helpen wil ik je graag een aantal voorbeelden geven waarbij het mis gaat. Vermijd ten alle tijden deze berichten. Stuur dit dus absoluut NIET naar je ex.

waarom negeert mijn ex mij
De nietszeggende berichten.

Het doel is om ervoor te zorgen dat je ex gaat reageren op je berichten. Vermijd dus de standaard berichten en varieer met je tone of voice. Er is niets leuker dan een onvoorspelbaar persoon en dat gaat je ex ook zien. Je ex stopt met je negeren en staat eerder open voor een leuk gesprek. De positiviteit komt terug en dit levert in de meeste gevallen een goed resultaat op. Dit wil niet zeggen dat je hiermee je ex terug krijgt. Dit is een veel langer proces.

TIP: In dit artikel legt succesrelatie.nl je verder uit hoe het proces verloopt om je ex terug te krijgen.

Wees een tijd passief naar je ex

De kans is groot dat je veel moeite in de communicatie met je ex steekt. Het allerliefst praat je op een fijne manier tegen je ex-geliefde en heb je de leukste gesprekken met elkaar, net als vroeger. Ik moet je hier helaas wel op de feiten drukken. De realiteit is nu eenmaal anders en wat er in het verleden is gebeurd moet je achter je laten. Het is zinloos om constant te proberen terug te keren naar dié tijd. Maar waarom?

Die verleden tijd was natuurlijk ontzettend fijn en heeft je heel veel fijne herinneringen opgeleverd. Zeker ook voor je ex. Besef op een volwassen manier dat er een hele hoop is gebeurd in de tussentijd, waardoor je ex geen contact met je wil in de huidige periode. De gedachten zijn verplaatst en er is ruimte voor verandering. Wanneer je telkens terug blijft ‘hopen’ naar die fijne tijd blijf je stilstaan. Je kan het best die tijd helemaal ‘wissen’. Ookal doet dit pijn. Het moet namelijk van twee kanten komen om een fijne communicatie te hebben. En zeg nou zelf, als je ex je constant negeert kan je wel concluderen dat het slechts van één kant komt. Tijd om passief te zijn!

praten met je ex
Het communiceren met je ex kan soms erg frustrerend zijn, maar geef niet op!

Wat bedoel ik met passief gedrag naar je ex?

In de psychologie is wetenschappelijk aangetoond dat het aantrekkelijk is om iets te hebben wat je nog niet hebt. Wanneer je ex jou constant kan bereiken en jou als het ware in zijn macht heeft, kan je indirect zeggen dat er een ‘bezit’ is. Niet zozeer aantrekkelijk dus.

Wanneer je passief gedrag vertoond en verder kijkt dan alleen de communicatie en interactie met je ex gaat dit een positief signaal afgeven. Je ex gaat vraagtekens kunnen krijgen en zich afvragen waarom je er niet meer bent. Hij of zij kan bang worden dat je vol goed verder gaat en kan jaloezie gevoelens ervaren (En of dit een goed signaal is!). Op deze manier kan je in de toekomst weer fijn contact opbouwen en juist een fijn gesprek krijgen. Door momenteel even ‘niks’ te doen vergroot je dus de kans op fijne communicatie. De vraag ‘waarom negeert mijn ex mij’ kan andersom worden gesteld als je even een tijd niks doet. Een goed advies dus.

Wij van succesrelatie.nl willen je onwijs veel succes wensen met het zoeken naar een succesvolle relatie. Of het nou met je ex zal zijn of met een andere toekomstige partner, het komt goed. Onthoud dit goed en je gaat de meeste ontwikkeling ondergaan! Ook kun je boeken lezen over het ontwikkelen van jezelf. Hier zie je daar veel boeken over.

Mocht je benieuwd zijn naar nog meer informatieve artikelen over het terug winnen van je ex, kun je altijd deze artikelen lezen over hoe je je ex terug krijgt!

Eén antwoord op “Waarom negeert mijn ex mij? En wat kan je doen om dit te voorkomen?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.