Met dit stappenplan krijg jij je ex terug!

De beste manier om je ex terug te krijgen is door jezelf te ontwikkelen. De relatie met je ex is uitgegaan door verlies van emotionele aantrekkelijkheid. Door aan jezelf te werken en ruimte te geven gaat hij of zij denken over de beslissing. In het stappenplan evalueer je je eigen gedrag, zoek je voor een periode van een maand geen contact met je ex en maak je stappen in zelfontwikkeling. Het verleden laat je achter en bouwt aan een geweldige toekomt!

Stappenplan

Je ex terug krijgen gebeurd niet op slechts één dag en kost vooral tijd en geduld. Er zijn veel mogelijkheden waardoor je je kansen vergroot en mogelijk je ex terug krijgt in de toekomst. Stop met simpelweg maar wat doen en de emoties de overhand geven. Dit proces vereist veel tijd en aandacht. Ik ga je helpen met een gericht stappenplan. Hoe krijg je je ex terug?

Ten eerste wil ik je meegeven dat je altijd een reactie onder dit artikel kan plaatsen met vragen of opmerkingen. Wij van succesrelatie.nl proberen je vervolgens zo snel mogelijk antwoord te geven.

Het stappenplan die je gaat helpen om je ex terug te krijgen

 • Stap 1 | Achterhaal wat de reden is waarom hij of zij je heeft verlaten
 • Stap 2 | Een maand van afwezigheid
 • Stap 3 | Verander je gedachten
 • Stap 4 | Onderhoud je sociale leven
 • Stap 5 | Werk aan jezelf door te sporten en gebruik je energie positief
 • Stap 6 | Verbeter je communiceerskills om je ex terug te krijgen

Stap 1 – Wat is de reden waarom hij of zij je heeft verlaten?

Er kunnen onwijs veel redenen zijn waarom iemand besluit om niet langer samen met je te zijn en uit de relatie te stappen. Het is belangrijk om eerst op een zorgvuldige manier terug te blikken naar je eigen acties. Om je een beetje op weg te helpen zijn er een aantal mogelijke redenen waarom hij of zij heeft besloten om de relatie te beëindigen. Ga dus na wat probleempunten waren en de eerste stap om je ex terug te krijgen zijn gedaan.

 • Vreemd gaan
 • Verschillende behoeftes
 • Slechte communicatie
 • Je relatie voor vanzelfsprekend nemen
 • Gebrek aan investeren in elkaar
 • Elkaar beperken om je persoonlijk te ontwikkelen
Vriendje Foto's - Download gratis afbeeldingen - Pixabay

De verschillende mogelijke redenen zijn zoals je ziet nogal uiteenlopend. Wat lastig kan zijn is dat je niet precies weet wat de redenen zijn en hij of zij je dit niet heeft verteld. Belangrijke tussenopmerking: wanneer dat wel gezegd is kan je aannemen dat het zeker niet het complete verhaal is, of er gelogen wordt om je niet te kwetsen. Zo werken mensen nou eenmaal. Maar een belangrijke gemeenschappelijk verband tussen de diverse breakupredenen zijn:

‘Een gebrek aan emotionele aantrekkingskracht’

Emotionele aantrekkingskracht is één van de belangrijkste dingen voor een succesvolle relatie. Het is de rode draad van de relatie. De verbinding tussen elkaar. Wanneer je kan inzien welk deel van jou vastliep in de relatie met je ex, kan je beginnen met het oplossen hiervan. Ga dus niet in de slachtofferrol zitten, maar onderneem actie! Je ex terug krijgen is hierdoor een stap dichterbij.

Wees de beste versie van jezelf

Zoals ik net al zei, zorg er niet voor dat je in de slachtofferrol zit tegenover je ex. En ja, dit kunnen we niet vaak genoeg benadrukken. Je ex gebruikt misschien die welbekende tekst ‘Het ligt niet aan jou, maar aan mij’. Dit soort uitspraken worden gedaan om je niet eraan schuldig te laten voelen. Maar onthoud, er gebeurden dingen (of juist niet) in de relatie met je ex dat haar of hem liet beslissen dat ze niet meer met je verder willen. Oftewel, het begint bij jezelf. Wees de beste versie van jezelf en zorg ervoor dat de emotionele aantrekkingskracht terug komt! Je moet iets anders gaan doen. Een nieuwe weg inslaan.

Love Couple Romantic Relationship - Free image on Pixabay

Stap 2 – Een maand van afwezigheid

Nu je hebt ingezien wat mogelijke breekpunten met je ex zijn geweest is het tijd voor de volgende stap. Een maand van afwezigheid. Ook wel de ‘regel van geen contact met je ex’. Bij deze regel ga je voor een periode de radiostilte in. Hoewel er verschillende opvattingen zijn over de duur hiervan, zou ik een maand aanhouden. In deze maand zoek je geen enkel moment contact met je ex en volg je de regel consequent en gedisciplineerd. Door deze regel te volgen vermijd je de meest gemaakte fouten na de breakup met je ex: bedelen en smeken om terug te komen bij elkaar. Er worden dingen gezegd zoals dat je de beste vriend of vriendin zal worden, alles aangepakt wordt, enzovoort.

Het klinkt misschien hard, maar het is hier te laat voor. Zoals eerder verteld is ze de emotionele aantrekkingskracht verloren en bedelen en smeken gaat je hier ZEKER niet mee helpen. Het zorgt er alleen maar voor dat ze verder van je af beweegt. Er is geen grotere afknapper dan dit gedrag vertonen naar je ex.

Terugkeer van emotionele aantrekkelijkheid door geen contact te hebben
Het beste wat je kan doen is om geen contact met haar te zoeken. Het zorgt ervoor dat je ex verlangt naar jou en gaat voelen wat hij of zij mist. Jou dus. Ik raad je dus écht aan om deze methode te volgen. Ook snap ik dat dit lastig kan zijn. Van elke dag contact hebben naar geen communicatie. Maar toch moet je ex de consequenties in gaan zien van de beslissing om niet meer met jou te zijn.

Geen contact is belangrijk om je ex terug te krijgen

Deze stap is het belangrijkste om te doen om je ex terug te krijgen. Deze regel betekent dus echt géén contact. Geen Whatsapp berichten, SMS, telefoongesprekken, social media likes of reacties, niks! Dit is de belangrijkste stap omdat dit als het ware de fundatie is van een nieuwe verbinding tussen jou en je ex. Het is de basis. Je gaat toch ook geen huis bouwen zonder dat je fundatie hebt gemaakt? Je moet dus een sterke basis hebben wanneer je de relatie met je ex een nieuw leven in wilt blazen. Deze basis start met jezelf. Pas daarna is je ex aan de beurt.

Je afwezigheid gaat er hoe dan ook voor zorgen dat je ex kan genezen van de breakup en zijn of haar gevoelens kan neutraliseren over jou. Wat hier ook zeker een belangrijk punt zal zijn is dat je ex zich alleen gaat voelen en jou daardoor gaat missen. Blijf sterk en weerhoud je van de verleiding om je ex een bericht te sturen. Praten met hem of haar gaat er alleen voor zorgen dat je kansen om je ex terug te krijgen aanzienlijk minder worden.

Stap 3 – Verander je gedachten

Oké, natuurlijk begrijpen we allemaal dat het onwijs lastig is om iemand waarvan je houd geen bericht te mogen sturen en afstand te creëren. Omdat je je ex nog zo lief hebt maakt dit het zo lastig en ga je zo ongelofelijk veel verschillende gevoelens meemaken. Je kan bijvoorbeeld maar moeilijk eten of slapen en je hebt je gedachten er niet goed bij. Je geniet minder van dingen die je normaal zou leuk vindt om te doen en wil maar 1 ding: bij je ex zijn. Maar dit moet ook opgelost worden. Je moet veranderen in gedachtepatronen die erin geslopen zijn.

Deze patronen kan je veranderen door de gedachtes te evalueren. Zijn ze bijvoorbeeld positief of negatief? Probeer juist die negatieve gedachten om te zetten naar positieve dingen en denk aan dingen die jij leuk vindt en waar je blij van wordt. Maak bijvoorbeeld toekomstplannen (waar je ex niet toe behoort) en denk deze tijd vooral aan jezelf.

Stap 4 – Onderhoud je sociale leven

Afspreken met vrienden, familie en sociale dingen doen helpen je door deze tijd heen. Mensen die ervoor zorgen dat je positiever in het leven staat kunnen je goed door deze lastige periode heen helpen. Let wel goed op met advies van deze mensen die dichtbij je staan. Ze zijn vaak heel goed bedoeld, maar helpen je niet altijd verder. Constant praten over je huidige situatie is misschien wel opluchtend, maar probeer dit niet te lang te doen. Je wilt er immers niet constant mee bezig zijn en het doel is om je gedachten te verzetten. Bovendien zijn je vrienden er na een tijdje ook wel zat van om er wéér over te moeten horen.

Vriendje Foto's - Download gratis afbeeldingen - Pixabay

Een boek waar je veel aan kan hebben is ‘De Ex’. Dit boek staat vol nuttige informatie over een relatie en exen. Het kost je twee tientjes, maar dan heb je ook wat! Je kan het boek hier aanschaffen als je interesse hebt.

Ontmoet nieuwe mensen

Deze tip is misschien één van de lastigste dingen. Waar vind je nou even snel leuke nieuwe vrienden? En waarom zou je juist nieuwe mensen leren kennen? Eigenlijk is dit heel simpel uit te leggen. Bij je huidige vrienden en familie heb je natuurlijk warme gevoelens en ben je in je comfortzone. Door juist anderen te ontmoeten stap je als het ware uit je comfort zone en ontwikkel je nieuwe dingen. Dit zorgt er voor dat het genezingsproces sneller gaat en er eerder bovenop komt. En des te beter je voor de dag komt, hoe aantrekkelijker je ex je gaat vinden. Je ex terug krijgen wordt hier dus makkelijker van. Probeer dus een nieuwe hobby, ga bij een sportvereniging en probeer je sociale leven nieuw leven te geven! En oja, open staan om een keer te daten is ook zeker een aanrader. Je ziet hierdoor niet alleen hoeveel vissen er in de zee zijn, maar als je ex erachter komt zal ze hoe dan ook jaloeziegevoelens krijgen!

Stap 5 – Gebruik je energie door te sporten

De gevoelens die je ervaart na het uitgaan van de relatie met je ex zitten vol energie. Je voelt onwijs veel in je lichaam en het kan goed zijn dat je ten einde raad bent met wat je ermee moet doen. Nou, ik zal je een goede tip geven. Gebruik het in je voordeel. Al die energie die je voelt kun je goed gebruiken om te sporten. Ga bijvoorbeeld naar de sportschool, ren achter een bal aan op het voetbalveld of doe wat je leuk vindt om te doen. Je gaat er niet alleen beter uit zien, je voelt je ook nog is beter en zelfverzekerd. Je ex zal het alleen maar aantrekkelijk vinden hoe je ermee omgegaan bent en jezelf hebt ontwikkeld. De voordelen van sporten zijn zowat eindeloos. Mentaal voel je je dus beter, je gaat betere nachtrust krijgen en het helpt met je mogelijk depressieve gevoelens. Alle ingrediënten voor een beter ingevuld leven. Onderschat deze stap dus zeker niet! Succesrelatie.nl krijgt vaak te horen dat deze punten mentaal een enorme sterkhouder zijn.

Stap 6 – Verbeter je communiceerskills om je ex terug te krijgen

Nadat je een maand in radiostilte met je ex hebt geleefd zal je het contact langzaam weer moeten opbouwen. De eerste periode zal dan ook oncomfortabel kunnen zijn. Je hebt elkaar een maand lang niet gesproken en alles is anders. Je hebt gewerkt aan jezelf, nieuwe dingen gedaan en je ex natuurlijk ook.

Tijdens je periode van geen contact hebben met je ex kan je nadenken over diverse aspecten. Wanneer je de periode van geen contact hebt voltooid kun je nadenken over een bericht wat je naar hem of haar stuurt. Een absolute don’t is een bericht zoals ‘Hoe gaat die?’ of ‘Hey!’. Supersaai en totaal niet uitnodigend voor je ex om op te reageren.

Vertel daarentegen iets waarbij jij je ex nodig hebt. Je moet een specifieke reden hebben waarom je hem of haar een bericht stuurt. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met een gebeurtenis die jullie samen hebben meegemaakt en waar positieve emotionele lading bij zit. Dit kan bijvoorbeeld een leuk restaurant in Madrid zijn waar jullie samen zijn geweest en waar je de naam van vergeten bent. Bij mannen helpt het altijd heel goed om advies te vragen. (Geloof me, mannen houden ervan om je hiermee te helpen). Zoek dus vooral organische redenen en denk niet aan saaie berichten die iedereen zou kunnen sturen.

Tijd

Je ex terug krijgen is en blijft een kwestie van tijd. Je moet het ervoor over hebben om een lange periode de emotionele aantrekkingskracht op te bouwen en samen een toekomst te krijgen. Ik hoop je een aardig op weg te kunnen helpen, en mocht je nog meer willen lezen kan je altijd hier op succesrelatie.nl/artikelen nog meer interessante dingen te weten komen over je (ex) relatie.

Stel ook vooral vragen in de reacties hieronder. Wij van Succesrelatie proberen je hiermee goed te helpen!

2 Antwoorden op “Met dit stappenplan krijg jij je ex terug!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.